Jesaja 62 -rukouskirje – elokuu

Rakas rukousystävä! 
 
”Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen; henki tosin on altis, mutta liha on heikko.” (Matt. 16:41)
 
Kun valmistaudumme elokuun Jesaja 62 -rukouskampanjaan, on hyvä muistaa, että rukoileminen ei ole ainoastaan etuoikeus, vaan myös elintärkeää!
 
Olemme liian usein kiireisiä ja jätämme huomiotta, että olisi tarpeen rukoilla. Mikä ikinä mieltämme painaakaan, ajattelemme, että voimme selvittää asian myöhemmin. Tai sisäinen ääni sanoo meille, että kaikki tulee menemään hyvin, vaikka ääni osoittautuisikin harhaanjohtavaksi.
 
Jos olet koskaan ajatellut voivasi kulkea elämän haasteiden läpi ilman rukousta, muista, että jopa Jeesus, Jumalan Poika, koki tarpeelliseksi rukoilla, erityisesti Hänen vaikeimpana hetkenään. Hän ei ehkä olisi selvinnyt ristillä kokemistaan kärsimyksistä, jos Hän ei olisi ensin rukoillut tuskissaan Getsemanessa.
 
Tiedämme, että Jeesus rukoili päivittäin, yleensä yön pikkutunteina. Hän koki usein rukoustaakkaa muista ihmisistä – Hän tiesi, keitä Herra halusi koskettaa tulevina päivinä (Joh. 5:19). Tällä tavalla Hän tiesi, että Pietarin elämästä ja kutsusta käytiin hengellistä taistelua. Jeesus oli rukoillut Pietarin puolesta jo ennen kuin Pietari kielsi Hänet (Luuk. 22:31-32).
 
Getsemanessa Jeesus rukoili itsensä ja oman kohtalonsa puolesta. Häntä ahdisti ajatus, että Hän joutuisi synnin vuoksi eroon Isän rakkaudesta, vaikka vain lyhyeksi hetkeksi ristillä. ”Isäni, jos mahdollista on, niin menköön minulta pois tämä malja; ei kuitenkaan niinkuin minä tahdon, vaan niinkuin sinä” (Matt. 26:39).
 
Jeesus pyysi kolmea läheisintä opetuslastaan – Pietaria, Jaakobia ja Johannesta – valvomaan ja rukoilemaan kanssaan, ”ettette joutuisi kiusaukseen” (Matt 26:41).
 
Tästä opimme, että:

  1. rukous voi suojata meitä pahan juonilta ja maailman houkutuksilta.
  2. jopa Jeesus kaipasi seuraajiensa rukouksia. Meidänkään ei pitäisi antaa ylpeytemme estää itseämme pyytämästä muita rukoilemaan puolestamme.

 
Heprealaiskirjeen kirjoittaja puhuu Jeesuksesta Getsemanessa: ”Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden. Ja niin hän, vaikka oli Poika, oppi siitä, mitä hän kärsi, kuuliaisuuden”. (Hepr. 5:7-8)
 
Jeesuksen rukoukset kuultiin Hänen jumalanpelkonsa vuoksi ja enkeli tuli vahvistamaan Häntä Golgatan tehtävän edessä (Luuk. 22:43).
 
Toivon, että pystymme vastustamaan lihan heikkoutta, kun rukoilemme tässä kuussa, koska rukouksessa Isän kanssa koettu yhteys on enemmän kuin etuoikeus. Tarvitsemme sitä suojaksemme ja tuomaan voimaa meille varattuja tehtäviä varten.
 
Mahtavaan Herraamme luottaen,

David Parsons
ICEJ:n puhemies

Voit lähettää rukous- ja kiitosaiheita englanniksi osoitteeseen prayer@icej.org ja kertoa, että olet mukana kampanjassamme rukoillen ja paastoten. Voit rukoilla kanssamme myös joka keskiviikko klo 16.00 liittymällä englanninkieliseen rukoushetkeen osoitteessa on.icej.org/ICEJGlobalPrayer


RUKOUSAIHEET

Seuraava maailmanlaajuinen Jesaja 62 -rukouspäivä on keskiviikkona 4. elokuuta. Liitythän joukkoomme! Rukoilethan kanssamme seuraavien aiheiden puolesta: 
 

  1. Israel 

Israelin hallitus

”Katso, kuinka hyvää ja suloista on, että veljekset sovussa asuvat!” (Ps. 133:1)

”Onhan teidän kuuliaisuutenne tullut kaikkien tietoon; sentähden minä iloitsen teistä, mutta minä tahtoisin teidän olevan viisaita hyvään, mutta taitamattomia pahaan.”
(Room: 16.19)


Israelin uusi hallitus edustaa laajasti Israelin yhteiskuntaa, vaikkakin Knesset hyväksyi hallituksen vain täpärästi luottamusäänestyksessä 60:llä äänellä 59:ää ääntä vastaan. Hallitus on selvinnyt useista epäluottamuslauseista, mutta sen olemassaolo on silti uhattuna viikoittain. Viimeisimpänä esimerkkinä mainittakoon, että sisäministeri Ayelet Shaked varoitti lähtevänsä koalitiohallituksesta, mikäli se suostuu Washingtonin vaateisiin keskeyttää juutalaisasutuksien rakentaminen Juudeassa ja Samariassa (Länsirannalla). Israelin hallitus tarvitsee jatkuvaa rukoustukeamme.

Rukoilemme, että koalitiohallituksen johtavat laittaisivat erimielisyytensä sivuun ja työskentelisivät yhdessä Israelin hyvinvoinnin ja kansan hyväksi. Pyydämme, että Herra antaisi viisautta ja ymmärrystä Israelin johtajille ja että he olisivat yhtenäisiä. Rukoilemme, että Israelissa nousee hurskaita johtajia ohjaamaan kansaa vanhurskaasti.

Uusi koronavirusaalto

”Sillä minä kasvatan umpeen sinun haavasi ja parannan sinut saamistasi iskuista, sanoo Herra, sinut, Siion, jolla on nimenä ’hyljätty’, ’se, josta ei kukaan välitä’.” (Jer. 30:17)

”Rakkaani, minä toivotan sinulle, että kaikessa menestyt ja pysyt terveenä, niinkuin sielusikin menestyy.” (3. Joh. 1:2)

Israelissa oltiin kaksi kuukautta ilman koronarajoituksia, mutta viime aikoina tartuntamäärät ovat jälleen lisääntyneet. ”Koronatyöryhmä” on siksi palauttanut joitakin rajoituksia. Maskia tulee taas käyttää sisätiloissa, eikä maahan vielä aiota ottaa ulkomaisia turisteja. Vihreä passi otetaan myös jälleen käyttöön, mikä tarkoittaa, että kansalaisten tulee todistaa ostoskeskuksiin, kuntosaleille, teattereihin, ravintoloihin ja muihin julkisiin paikkoihin mennessään, että he ovat saaneet koronarokotuksen.

Rukoilemme terveyttä ja parantumista niille, jotka ovat saaneet koronavirustartunnan Israelissa ja ympäri maailmaa. Rukoilemme, että terveysministeri Israelissa toimisi viisaudella, kun lisääntyvien tartuntojen määrää yritetään hillitä.

2. Kansakunnat

Israelin ja arabinaapureiden suhteet

”Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata.” (Jes. 19:24)
 
”että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen.” (Gal. 3:14)


Israelin ja sen monien arabimaiden suhteet ovat parantuneet sen jälkeen, kun Abraham Accords -sopimus allekirjoitettiin viime vuoden syyskuussa. Jordanian kuningas Abdullah II vahvisti äskettäin, että hän on tavannut Israelin uuden pääministerin Naftali Bennettin ja puolustusministerin Benny Gantzin salaa. Jordanian monarkia tunnusti, että Iranin uhka Persianlahden arabimaille on myös uhka Israelille. Siksi maat lähentyvät toisiaan. Israel on lisäksi aloittanut suhteiden normalisoinnin jälkeen ensimmäiset suorat lennot Marokkoon. Israelin kaupalliset ja diplomaattiset suhteet vahvistuvat entisestään Yhdistyneiden Arabiemiraattien ja Bahrainin kanssa erityisesti huipputekniikan saralla.

Libanonin kriisi

”Ravintonsa saavat myös Herran puut, Libanonin setrit, jotka hän on istuttanut.” (Ps. 104.16)

”Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.” (Joh. 17:3)

” Ja nyt, Herra, katso heidän uhkauksiansa ja anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi.” (Apt. 4:29)

Libanonista saatavista uutisista käy ilmi, että maa on totaalisen talousromahduksen partaalla. Maan valuutta on menettänyt 90 % arvostaan kahden viimeisimmän vuoden koronasulkujen aikana ja työttömyysluvut ovat historiallisen korkeat. Sähköt käännetään päälle vain tunniksi tai kahdeksi päivässä ja kaasua säännöstellään tarkasti. Autot jonottavat viidestä kuuteen tuntiin saadakseen muutaman litran bensaa. Hizbollah hamstraa monesti vähäisen saatavilla olevan bensan ja salakuljettaa sen Syyriaan. Monet paheksuvat avoimesti entisiä poliittisia johtajia ja erityisesti Hizbollahia, joka on ryöstänyt maalta rahoittaakseen rooliaan Syyrian sodassa ja ylläpitääkseen kauhua ja ohjusiskuja Israelia vastaan.

Rukoilemme Libanonin kansan puolesta, että he selviäisivät talouskriisistä ja pysyisivät vapaana kansana, eikä Iran, Syyria ja Hizbollah pääsisi valtaan ja hyväksikäyttämään maata. Rukoilemme, että kansainvälinen yhteisö puuttuisi asiaan ja elähdyttäisi maan taloutta ja vapauttaisi maan Iranin vaikutuksen ja kontrollin piiristä, jotta sen itsenäisyys säilyisi. Rukoilemme rauhaa Libanonissa elävien eri kansojen puolesta. Rukoilemme myös Libanonin seurakunnan puolesta, että Jumala antaisi uskoville rohkeutta olla herätyksen välikappaleina meneillään olevassa tilanteessa. Rukoilemme Pyhän Hengen vahvaa liikehdintää Libanoniin, että monet kääntyisivät Jumalan puoleen hädässään ja tulisivat tuntemaan Jeesuksen.

3. ICEJ

Lehtimajanjuhla 2021
 
”Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.” (Sak. 14:16)

”Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: ”Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat.”” (Joh. 7:37-38)

 
ICEJ jatkaa tämän vuoden lehtimajanjuhlan valmisteluja kovaa vauhtia. Lehtimajanjuhla pidetään tänä vuonna 20.-26.9.2021. Koronaviruksen vuoksi on edelleen epävarmaa, pääsevätkö juhlijat maahan fyysisesti, joten keskitämme voimavaramme virtuaalisen lehtimajanjuhlan järjestelyihin. Herra itse on käskenyt meitä viettämään lehtimajanjuhlaa ja haluamme tehdä sen innolla.
 
Kätkemme tämän vuoden lehtimajanjuhlan valmistelut rukouksiimme. Rukoilemme, että Herra antaa viisautta ICEJ:n johtajille, kun he suunnittelevat juhlaa. Rukoilemme puhujien ja ylistysjohtajien puolesta, kun he valmistelevat sanomaa lehtimajanjuhlayleisölle. Rukoilemme, että terveys ja vapautus saisivat virrata Jerusalemista kansoihin tämän vuoden virtuaalisessa lehtimajanjuhlassa.
 
ICEJ:n rukoustyö
 
”Mutta minä kehoitan teitä, veljet, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeen, että kaikki olisitte puheessa yksimieliset ettekä suvaitsisi riitaisuuksia keskuudessanne, vaan pysyisitte sovinnossa ja teillä olisi sama mieli ja sama ajatus.” (1. Kor. 1:10)
 
”Mutta minun kansani, joka on otettu minun nimiini, nöyrtyy, ja he rukoilevat ja etsivät minun kasvojani ja palajavat pahoilta teiltänsä, niin minä kuulen taivaasta ja annan anteeksi heidän syntinsä ja teen heidän maansa jälleen terveeksi.” (2. Aik. 7:14)
 
”Niin tavoitelkaamme siis sitä, mikä edistää rauhaa ja keskinäistä rakentumistamme.” (Room. 14:19)
 
Tässä kuussa Jumala on korostanut rukouksen tarvetta kansojen parissa, kun maailmalla on sekasortoa ja monella on hätä. Monet ovat kärsineet luonnonkatastrofeista ja taloudellisista kriiseistä. Haluamme seisoa muurinaukossa ja muistaa noita tilanteita rukouksin. Libanonin lisäksi haluamme muistaa erityisesti Nigeriaa ja Etelä-Afrikkaa rukouksissamme.
 
Nigeriassa kansa koostuu puoliksi kristityistä ja puoliksi muslimeista. Tämänhetkinen hallitus on muslimihallitus, jonka vuoksi seurakunnat kärsivät suuresta vainosta. Hallitus on sallinut radikaalien muslimien hyökätä ja ryöstää kirkkoja, sekä pakottaa kristityt hyväksymään muslimi-ideologian tai kärsimään seuraukset. Rukoilemme, että kristityt olisivat Nigeriassa yhtä ja saisivat vahvistusta kohdatakseen kirkon kokeman vainon.
 
Etelä-Afrikka on kärsinyt koronaviruksesta paljon ja maassa on ollut viime aikoina laajalle levinneitä mellakoita, ryöstöjä ja poliittista epävakautta. Kaikki johtuu siitä, että ennen hyvin suosittu poliittinen johtaja on vangittu korruptiosyytteiden vuoksi. Tuhannet kaupat, supermarketit ja muut yritykset ovat joutuneet ryöstön kohteeksi ja henkiä on ollut vaarassa. Yritykset ovat jo muutenkin kärsineet vakavasti koronasuluista ja korkeasta työttömyydestä.
 
Kaaoksen keskellä useat Etelä-Afrikan juutalaiset haluavat tehdä alijan Israeliin mahdollisimman pian. ICEJ sponsoroi juuri evakuointilennon, joka toi 87 juutalaista Etelä-Afrikasta Israeliin. Ryhmä oli suurin Etelä-Afrikasta saapunut paluumuuttajien ryhmä yli 25 vuoden aikana. Etelä-Afrikassa on paljon kristittyjä, joten rukoilemme, että he olisivat yhtä ja saisivat rohkeutta haastaa koko kansaa katumaan ja kääntymään Herran puoleen ongelmien keskellä, jotta Hän parantaisi heidän maansa. Rukoilemme myös, että ICEJ pystyisi auttamaan useampia Etelä-Afrikan juutalaisia turvallisesti Israeliin tulevien kuukausien aikana.

Kiitos, että rukoilet kanssamme!