Jesaja 62 -rukouskirje

Rakas rukousystävä!

Kesäkuu alkaa viikkojuhlan, tai kristittyjen keskuudessa helluntain (tarkoittaa 50), aikaan. Monet meistä ovat viettäneet sitä tänä vuonna eristyksissä kodeissamme koronan takia. Olemme laskeneet päiviä ja rukoilleet, että eristys ja odotus loppuisivat. Ei ole sattumaa, että tämä aika osui myös Pesachia eli pääsiäistä seuraaville seitsemälle viikolle, joiden jälkeen vietetään viikkojuhlaa (5. Moos. 16:9−10). Juutalaiset laskevat ja muistelevat vapautumistaan Egyptin orjuudesta ja valmistautuvat juhlimaan ensisatoa viikkojuhlassa.
 
Jeesus kuoli ristillä pääsiäisenä, vapautti meidät synnin vallasta ja voitti kuoleman. Hän neuvoi opetuslapsiaan jäämään Jerusalemiin odottamaan Isän lupauksen täyttymistä, Pyhän Hengen kastetta (Apt. 1).

“Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.”(Apt. 2: 1−4)

Pyhän Hengen vuodatus ei ollut täysi yllätys Jeesuksen seuraajille, vaan Joelin monen vuoden takaisen profetian täyttymys. Joten kun ihmiset kyselivät, mitä tapahtuu, Pietari muistutti heitä siitä, mitä Joel oli profetoinut tästä päivästä.
 
“Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät. Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni.” (Jooel 2:28−29)

Haluan jälleen kerran rohkaista sinua kutsumaan Pyhää Henkeä voimakkaammin elämääsi. Hän on ilmainen lahja ja Hän voitelee sinut julistamaan evankeliumia ja rukoilemaan Jumalan tahdon tapahtumista elämässäsi.

“Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä.”  (Juud. 1:20)

“Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;”  (Ef. 6:18)

Liitythän joukkoomme tässä kuussa, kun etsimme Pyhän Hengen johdatusta Jumalan tahdon mukaisesti.
 
Ja kiitos, kun seisot ICEJ:n rinnalla koronakriisin aikana.

Shalom Jerusalemista,
 
David van der Walt
ICEJ:n talousjohtaja
 
***************************
Rukoilethan seuraavien Jesaja 62 -rukouskampanjan aiheiden puolesta. Voit lähettää rukous- ja kiitosaiheita englanniksi osoitteeseen prayer@icej.org ja kertoa, että olet mukana kampanjassamme rukoillen ja paastoten.
 
 

RUKOUSAIHEET

Seuraava maailmanlaajuinen Jesaja 62 -rukouspäivä on keskiviikkona 3. kesäkuuta. Liitythän joukkoomme! Rukoilethan kanssamme seuraavien aiheiden puolesta:
 1. Israel

Herätys Israelissa
Mahtavin profetia, joka ei vielä ole täyttynyt modernissa, ennalleenasetetussa Israelissa, on Pyhän Hengen vuodatus Israelin kansan ylle. Useat profeetat ovat profetoineet siitä Sanassa (esim. Hes. 36 & 37; Jes. 43; Sak. 12:10−14). Rukoilemme, että Jumala aloittaisi uuden Pyhän Hengen työn Israelissa. Rukoilemme myös Israelin paikallisseurakuntien ja pastoreiden puolesta. Rukoilemme GOD TV:n puolesta, joka on kohdannut haasteita ja pyydämme, että Jumalan käsi on heidän yllään.

”Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen. Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne. Niin te saatte asua maassa, jonka minä annoin teidän isillenne; ja te olette minun kansani, ja minä olen teidän Jumalanne.” (Hes. 36:26−28)

“Sillä minä en tahdo, veljet — ettette olisi oman viisautenne varassa — pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus — hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut, ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: ”Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista. Ja tämä on oleva minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä.” (Room. 11:25−27)

Israelin uusi hallitus
Uusi hallitus astui Israelissa virkaan lähes puolentoista vuoden poliittisen umpikujan jälkeen. Hallitusta johtaa aluksi pääministeri Benjamin Netanjahu ja hänen jälkeensä Benny Gantz sininen ja valkoinen -puolueesta. Miehet vuorottelevat pääministerin virassa. Koalitiohallitus joutuu heti haasteiden eteen johtaessaan maata koronakriisin jälkeen takaisin taloudellisesti vakaisiin aikoihin. Vielä haastavampaa on miettiä, onko nyt aika liittää Jordanjoen laakso ja muut Juudean ja Samarian osat Israeliin Trumpin rauhansuunnitelman mukaisesti. Liittäminen voi osoittautua erittäin vaikeaksi monista syistä. Se voi esimerkiksi aiheuttaa mellakoita ja väkivaltaa palestiinalaisten puolelta, Jordanian asenteen muuttumista ja saada muut valtiot vaatimaan Israelin rankaisemista. Iranin lisäksi erityisesti Turkki saattaisi päätyä Israelin kanssa sotilaalliseen kriisiin liittämispäätöksen seurauksena.

Rukoilemme Israelin hallituksen puolesta, kun se huolehtii kansan tämänhetkisistä tarpeista. Rukoilemme Netanjahun ja Gantzin puolesta, että he muodostaisivat todellisen suhteen keskenään ja rohkaisisivat israelilaisia yhtenäisyyteen. Rukoilemme, että he tietäisivät, kuinka tulisi toimia koronan suhteen, jotta maan talous elpyisi ja he osaisivat edetä oikealla tavalla liittämiskysymyksessä. Rukoilemme, että alueen kansat ja muu maailma hyväksyisivät Israelin liittämispäätöksen. Rukoilemme, että ne hiljaiset suhteet, jotka Israel on rakentanut viimeisten vuosien aikana sunniarabimaiden kanssa, eivät vahingoittuisi liittämispäätöksen vuoksi. Rukoilemme myös, että Israelin uusi hallitus ja armeija olisivat valmiita toimimaan kaikkien uhkien edessä, joilla halutaan vahingoittaa Israelia.

”’ ja minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi sen maan, jossa sinä muukalaisena asut, koko Kanaanin maan, ikuiseksi omaisuudeksi; ja minä olen heidän Jumalansa.’” (Apt. 13:19)


2. Kansakunnat

Maailmanlaajuinen herätys
Herra on puhunut meille viime viikkojen aikana ja kehottanut meitä odottamaan Hänen kirkkautensa ilmestymistä seurakunnassa, kun jatkamme elämää eristyksen jälkeen. Tämän ovat vahvistaneet monet kansainväliset hengelliset johtajat. Rukoilemme Jumalaa lähettämään herätyksen maahasi, palvelustehtävääsi, elämääsi ja perheesi keskelle.

”Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät. Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni.” (Jooel 2:28−29)

”Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti.” (Apt. 4:31)

3. ICEJ

Lehtimajanjuhla
Rukoilemme tämän vuoden lehtimajanjuhlan puolesta. Pyydämme Herraa avaamaan meille oikeat ovet, jotta voimme pitää suuren ja iloisen lehtimajanjuhlan täällä Israelissa. Rukoilemme, että maiden rajat avataan pian ja kansat voivat toteuttaa Raamatun kehotusta tulla lehtimajanjuhlille Jerusalemiin (Sak. 14:16). Rukoilemme, että löytyy hyvä paikka, missä profeetallinen lehtimajanjuhla pidetään. Rukoilemme erityisesti, että saisimme kokea tuoreen Pyhän Hengen vuodatuksen lehtimajanjuhlan aikaan, jolloin juhlimme 40 vuotta sitten perustettua ICEJ:tä. Raamatussa yksi sukupovi on 40 vuotta. Koemme, että Herra rohkaisee meitä odottamaan mahtavia asioita Häneltä ja ICEJ:n työn kautta. Kiitos, kun jatkat rukousta koko kansainvälisen ICEJ:n puolesta.

”Näin sanoo Herra Sebaot: Vielä tulee kansoja, monien kaupunkien asukkaita, ja toisen asukkaat menevät toiseen ja sanovat: ’Lähtekäämme, käykäämme etsimään Herran mielisuosiota, etsimään Herraa Sebaotia’. — ’Minäkin lähden.’ Ja monet kansat, väkevät pakanakansat, tulevat Jerusalemiin etsimään Herraa Sebaotia, etsimään Herran mielisuosiota.” (Sak. 8:20−22)

“Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,” (Apt. 10:45)


ICEJ:n alijatyö
Suunnittelimme tämän vuoden alussa, että toisimme suuren määrän juutalaisia kotiin Israeliin vuoden 2020 aikana. Sitten koronaviruspandemia iski ja matkustusrajoitukset astuivat voimaan ympäri maailmaa. Näytti siltä, että alija pysähtyisi. Kuitenkin kaikkien yllätykseksi kiinnostus alijaa kohtaan itse asiassa lisääntyi ja Israelin ja Juutalaistoimiston viranomaiset ovat etsineet luovia tapoja pitää ovet auki juutalaisille, jotta he voivat jatkaa muuttamista Israeliin. Siitä saakka, kun kansainvälinen matkustaminen on ollut rajoitettua helmikuusta alkaen, ICEJ on tuonut yli 860 juutalaista maahanmuuttajaa Israeliin, ja monet odottavat pääsyä Luvattuun maahan. Ihmeellisesti tämä vuosi on ollut yksi vilkkaimmista ja jännittävimmistä alijavuosista työssämme vuosikymmeniin.
 
Rukoilemme, että ovet alijalle pysyisivät auki ja että juutalaisten paluu Israeliin jopa lisääntyisi ja kiihtyisi koronarajoituksista huolimatta. Rukoilemme, että ICEJ saisi edelleen olla keskeisellä tavalla mukana alijassa. Rukoilemme, että Jumala antaisi varat ICEJ:lle tuoda tuhansia juutalaisia kotiin Israeliin tänä vuonna.

“Katso, minä tuon heidät pohjoisesta maasta, kokoan heidät maan perimmäisiltä ääriltä. Heissä on sokeita ja rampoja ynnä raskaita ja synnyttäväisiä: suurena joukkona he palajavat tänne.” (Jer. 31:8)

“Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan; ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa.” (Matt. 12:30)
 

Kiitos, että rukoilet kanssamme!

Lisäksi seuraava kiitosaihe:

Palestiinalaishallinto lupaa käydä läpi koulujen oppimateriaalit

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman on tyytyväinen, että eri EU-maista tullut laaja huomio palestiinalaisten oppikirjojen sisältöön on viimeinkin alkanut tuottaa tulosta. Palestiinalaishallinto ilmoitti viime viikolla suostuvansa tekemään muutoksia koulujen opetussuunnitelmaan.
 
Eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtajana toimiva Östman on nostanut useissa eri yhteyksissä esiin oppikirjojen epäeettisen sisällön ja vaatinut, että Suomen hallitus puuttuu asiaan.
 
”Israelilaisten ja palestiinalaisten välisen luottamuksen ja rauhanomaisen rinnakkaiselon edellytyksenä on asenteiden muuttuminen. Tämä edellyttää sitä, ettei koulutuksessa saa olla antisemitismiin tai jopa väkivaltaan innottavia elementtejä, kuten marttyyriyden ihannointia”, sanoi Peter Östman.  
 
Euroopan parlamentti antoi hiljattain päätöslauselman, jossa palestiinalaishallinto tuomittiin siitä, että he edelleenkin sisällyttävät vihapuhetta ja väkivaltaista materiaalia koulukirjoihin. YK, EU, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Norja ja monet muut maat ovat ilmaisseet huolensa opetusmateriaalien sisällöstä.
 
”EU:n tulee kuitenkin olla valppaana, että opetussuunnitelmien ja oppimateriaalien sisällöissä tapahtuu muutos myös käytännössä, eikä asia jää pelkän lupauksen tasolle”, peräänkuuluttaa Peter Östman.
 
Suomen hallitusten vähättelevä suhtautuminen asiaan on ihmetyttänyt Peter Östmania. Suomi on rahoittanut merkittävästi Palestiinalaishallinnon koulutussektoria ja opetussuunnitelmauudistusta.
Kansanedustaja Östman on aiemmin jättänyt asiasta muun muassa kirjallisen kysymyksen. Palestiinalaishallinnon oppimateriaalien ongelmista on raportoitu myös suomalaisessa mediassa.
 
Lähde: KD:n tiedote 20.5.2020 / Peter Östman