SINÄ OLET PIETARI …

Olin eräässä kodissa ystävien luona kyläilemässä ja heidän kanssaan pidimme rukoushetken. 

Rukouksessa ollessani sain seuraavanlaisen näyn.

Ihmisiä seisoi kallion päällä ja heillä oli itse kullakin työvälineitä, joilla voi louhia kiveä. 

Jokainen heistä alkoi louhia kalliota. Aikansa louhittuaan he saivat lohkaistua kalliosta kuka minkäkin kokoisen palan. 

Katselin heitä, kuinka he iloitsivat kukin aikaansaannostaan.

Katselin heidän työnsä jälkeä, ja sen jälkeen katseeni siirtyi katselemaan kalliota laajemmin, kuinka sen pinta oli ihmisen työskentelyn seurauksena mennyt ikäänkuin pilalle, kun se ei enää ollut se kallio, joka oli näyn alussa.

Ihmiset, jotka olivat saaneet lohkottua kalliosta kuka minkäkin kokoisen palan, iloitsivat kättensä työstä. Kukin heistä alkoi rakentamaan omaa ns. Kristus-kalliotaan eli seurakuntaa sille kallionpalalle, jonka oli saanut lohkaistua pääkalliosta. 

Vähän aikaa sitten sain silmieni eteen seuraavan Raamatun jakeen: Matt.16:18: ”Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita.”

Mieltäni jäi askarruttamaan kysymys: tarkoittiko Jeesus Pietarille sanoessaan, että tälle kalliolle Minä rakennan seurakuntani, jota ei tuonelan portit voita, että Pietarin tulee rakentaa jollekin osalle Jeesus-kalliota seurakuntansa vai tarkoittiko Jeesus koko sitä kalliota, joka on kokonaisena perustana oleva laajempipohjainen kallio eikä vain jokin palanen Jeesuksen Kristuksen kalliosta?

Eikö Kristus-kallion tarkoitus ole olla meidän Jeesuksessa olevien se perusta, jolle Jeesus rakentaa yhteisen uskomme perustana olevan seurakunnan, joka on oleva sen kallion päällä, mitä Jeesus sanoessaan Pietarille tarkoitti? Tätä sanoessaan Hän tarkoitti seurakuntaa jonka keskiössä on Jeesus seurakunnan päänä. 

Eikö tällainen Kristus-kallion lohkominen ole omiaan rikkomaan Jeesuksen ruumiin seurakuntaa?

Myös tällainen kallion lohkominen on omiaan hajottamaan keskinäistä uskovien yhteyttä, koska me emme tahdo rakentaa seurakuntiamme koko Raamatun totuuden varaan, vaan rakennamme meidän mieltymystemme mukaista seurakuntaa, jossa opilliset ja mieltymystemme mukaiset asiat ovat enemmän esillä kuin meidän Herramme Jeesus Kristus.

Jeesus ei koskaan tule hajottamaan tai tuomaan riitaa oman seurakuntansa keskelle.

Antero Keinänen