Uninäky 06.11.2020

Näin perjantaina 6.11. uninäyn, jossa istuin kuuntelijan paikalla muiden joukossa. Paikka ja tila oli lähinnä luokkahuone puitteiltaan ja tuolit pulpetteineen oli asetettu saman suuntaisesti riveittäin luokan etuosaa kohti. Edessä puhui nuorehko mies, jonka sanoma jäi minulta paljolti kuulematta, sillä tutkin ja luin samaan aikaan pulpettini päällä olevaa kirjaa. Alitajuisesti talletin kuitenkin hänen puheestaan yhden sanan ”Hicks”. Kohta hän sitten yllättäen kysyikin minuun päin kääntyen: ”Mitä Kujansuulla on tähän sanottavaa?” Menin hieman hämilleni ja sanoin tutkineeni esityksen aikana erästä tärkeätä kirjaa ja erityisesti yhtä lausetta siitä. Niinpä asia oli mennyt minulta ohi. Pyysin häntä vielä kerran muutamalla sanalla valottamaan kysymystänsä ja puheena olleen asian sisältöä. Tähän hän ei kuitenkaan suostunut, vaan jäi minuun päin katsoen odottamaan kommenttiani. Muistan ajatelleeni ja maininneeni hänelle, että hänen puheensa ja kirjani sisältö olivat yhteneväiset, enkä niin ollen kokenut tehneeni mitään epäkorrektia. Tähänkään en saanut mitään vastausta, vaan hän odotti edelleen ikäänkuin jähmettyneenä selitystäni esitettyyn teemaan. Tähän varsinainen uneni sitten päättyi…

Tilanteesta jäi mieleeni lukemani kirjan kannen värisävyt. Ne vaihtelivat oranssin, mustan ja sinertävän välillä. Sitten herätessäni tajusin, että kannen ulkoasu muistutti suuresti ”Azusa -katu 312” -kirjan vastaavaa. Tutkimani kirjan koko oli ns. ”pokkarikokoa”. Menin herättyäni kirjahyllyllemme ja sieltä löytyikin juuri tätä kokoa oleva ja kansiväritykseltään samanlainen teos, joka on Frank Bartlemanin kirjoittama. Samoin löysin kirjahyllystä toisen tuoreemman teoksen samoista Pyhän Hengen tekemistä ihmeistä Azusa -kadulla 1900 -luvun alussa. Tämän kirjan nimi on ”Azusa -kadun siunaus” ja kirjoittaja on Tom Welchel. Siinä myöskin kannen ulkoasu väreineen on lähellä ensin mainitun kirjan vastaavaa.

Uneen liittyi vielä toinen erillinen näkymä tai näky. Siinä minulle tuli kiire valmistautua johonkin edessä olevaan suureen tapahtumaan, mutta samalla tajusin, että siinä tarvittavat varustukset ja välineet olivat unohtuneet erääseen rakennukseen. Lähdin kiireellä niitä noutamaan ja yhtäkkiä ikäänkuin näkymättömät kädet kuljettivat minut ilmassa tuon matkan tämän rakennuksen luo. Keskeytyksettä sama Herran voima vei minut sinne sisälle avoinna olevista pariovista. Siihen päättyi sitten tämä näkymä. Rakennus, johon päädyin oli ikäänkuin suurehko navetta tai talli. Oven suun edustalla näkyneet heinäkasat ja muut karjanrehujätökset olivat tästä todisteena. 

Yrittäessäni jälkeen päin tulkita näkemiäni asioita, olen tullut seuraavaan johtopäätökseen:

Ensimmäinen suuri ja koko maanpiiriä käsittänyt Herran Hengen vuodatus alkoi toista sataa vuotta sitten Kaliforniasta. Vastaava Herran toinen Herran antama herätys on tulossa ja itse asiassa jo alkamaisillaan. Jokaisella Jeesuksen omalla on nyt kiire valmistautua ja varustautua sitä varten. Tämä varustautuminen tapahtuu, kielikuvaa käyttääksemme, siinä samassa tallissa, missä Jeesus syntyi tai toista vertausta käyttäen siinä samassa tallissa, missä Azusa -kadun ensimmäiset rukoilijat kokoontuivat odottamaan Pyhän Hengen vuodatusta. Näyssä esiintyvä nimi Hicks viittaa Suomessakin vierailleeseen Tommy Hicksiin, jonka palvelutehtävä oli maailmanlaajuinen ja joka profetoi lopun ajan herätyksestä ihmeineen ja merkkeineen. 

”Etsintä Los Angelesin kaupungissa tuotti tulokseksi hylätyn talon, joka oli palvellut vuoroin metodistikirkkona, vuoroin tallina ja varastona. Vuonna 1906 se oli rähjäisessä kunnossa, mutta kelpasi joukolle helluntailaisia, jotka alkoivat pitää siinä jumalanpalveluksia huhtikuussa vuonna 1906.”

Reijo Kujansuu 06.11.2020