Alfa -kurssi

Tervetuloa keskustelemaan

Keskustelemme ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä 12 kerran kurssille. Aiheina mm. Miten ja miksi rukoilen? Kuka Jeesus on? Jokaisen iltaan sisältyy iltapala ja sinulla ei tarvitse olla valmiiksi tietoa aiheista . Kurssille osallistuminen ei edellytä sitoutumista tiettyyn seurakuntaan, kurssi on yhteiskristillinen. Ilmoittaudu tekstiviestillä tai lisäkysymykset: Leena 050-4666530

Elämä Kristinuskon näkökulmasta
Alfa on kymmenen viikon pituinen sarja tapaamisia, joissa tutkitaan elämän tarkoitusta kristinuskon näkökulmasta. Kerran viikossa pidettävien kokoontumisten lisäksi Alfan loppupuolella on viikonlopun tai päivän mittainen Alfa-päivä. Jokainen Alfa on oman näköisensä, mutta niissä on kolme yhtäläisyyttä: ruokaa, alustus ja ryhmäkeskustelu. Kukin tapaaminen rakentuu jonkun elämään ja uskoon liittyvän kysymyksen ympärille. Alustuksen jälkeen aiheesta keskustellaan pienryhmissä. Alfoja järjestetään ympäri maailmaa eri kirkkokunnissa.

Mikä Alpha?
”Alfa on kreikkalaisen kirjaimiston ensimmäinen kirjain. Sillä merkitään laveaa väljää vokaalia, joka ääntyi alun perin muinaiskreikassa joko lyhyenä tai pitkänä, mutta nykykreikassa aina lyhyenä. Kreikkalaisissa numeroissa alfan lukuarvo on 1. (1) ” Jeesus itse on sanonut olevansa Alpha ja Oomega = Alku ja loppu.
Alpha kurssilla tutustutaan Kristinuskon perusteisiin hyvin käytännön läheisesti ja elämänmakuisesti. Kurssi sopii myös uskon vaelluksella pidemmälle edenneelle, koska ehkä jopa parasta antia ovat teemoitetut keskustelut kurssilaisten kesken sekä näin jaetut vertaiskokemukset.

Lähde Rohkeasti Mukaan ja lähetä txt Numeroon 050-4666530 >>

(1) Lähde: Alpha suomeksi Wikipediassa