Uskoon

Miksi tulla uskoon? 

Oletko koskaan ajatellut, mitä vastaisit Jumalalle perusteeksi siihen, että Hänen pitäisi päästää sinut taivaaseen? Useimmat meistä vastaisivat tähän tapaan: ”En ole sen pahempi kuin naapurikaan”, ”Olen yrittänyt elää hyvää elämää” tai ”Olen ihan tavallisen hyvä ihminen”. 

Mutta millainen on hyvä ihminen? Useimpien mielestä varmasti sellainen, joka hoitaa asiansa, auttaa muita ja elää siivosti. Jumalalla on meille toisenlaiset normit: hyvä ihminen on sellainen, joka ei ole tehnyt yhtään syntiä. Me ihmiset helposti luokittelemme synnit isoihin ja pieniin. Isoja ja pahoja syntejä ovat murhat, varkaudet ja pahoinpitelyt. Sen sijaan valkoiset valheet ja pienet vääryydet eivät ole niin pahoja. Jumala ei erottele syntejä. Hänelle kaikki synnit ovat tekoja, jotka erottavat meidät Hänestä. 

Omasta kokemuksestamme tiedämme todeksi tämän Raamatun sanan: ”Kaikki ovat syntiä tehneet”. Syntiemme takia Jumala, joka on pyhä ja oikeudenmukainen, voi ainoastaan tuomita meidät ikuiseen kadotukseen. 

Jumala on paitsi pyhä ja oikeudenmukainen myös rakastava ja armollinen. Hän rakastaa sinua eikä haluaisi tuomita sinua kadotukseen. Jumalan rakkaus tulee esille siinä, että hän ei jättänyt meitä yksin tämän syntiongelmamme kanssa, vaan hän itse laati siihen ratkaisun. Jumala lähetti poikansa Jeesuksen ihmiseksi maan päälle. Tämä Jumalan ratkaisu on ainoa mahdollisuutemme. Jeesus, joka oli sekä Jumala että ihminen, eli synnittömän elämän, mutta silti hänet tuomittiin kuolemaan. Kuolemallaan Jeesus kärsi syntien rangaistuksen meidän sijastamme. Raamattu sanoo: ”Sen (Jeesuksen), joka ei synnistä tiennyt, hän (Jumala) meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.”

Tilannetta voi verrata siihen, että kun oikeudessa tuomarin eteen tuotaisiin tämän hyvä ystävä syytettynä isosta ylinopeudesta. Vaikka hän on ystävä eikä hänellä ole varaa sakkojen maksuun, tuomarilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin langettaa lain määräämä tuomio. Mutta tuomion julistamisen jälkeen tuomari kaivaakin kukkarostaan rahaa juuri määräämiensä sakkojen verran ja antaa ne tuomitulle, jotta tämä voisi maksaa. 

Samalla tavalla Jumala tarjoaa armahdusta sinulle. Tuomio sinun synneistäsi on julistettu ja Jeesus on jo kärsinyt sen. Jumala tarjoaa sinulle anteeksiantoa. Haluatko ottaa sen vastaan? 

Siksi on hyvin tärkeää tulla uskoon, niinkuin sanonta kuuluu. Tässä neljä tosiasiaa, jotka Jumala haluaa sinun tietävän.