Hartaus

Jeesus sanoo Johanneksen evankeliumin 14. luvussa (j. 6): ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” Tässä Herra Jeesus tuo ilmi hyvin tärkeän totuuden, joka meidän kaikkien on hyvä muistaa: vain ja ainoastaan Hänen kauttaan meillä on pelastuksen toivo, pääsy Isän luokse Taivaan Kotiin, iankaikkiseen elämään. Mitään muuta tietä ei ole. Raamattu sanoo myös Jeesuksesta Apostolien tekojen 4. luvussa (j.12): ”Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.”

Pelastua mistä? Iankaikkisesta erosta Jumalasta. Jumala kyllä tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden, mutta me ihmiset olemme kaikki syntisiä ja Jumala on pyhä – ja siksi kukaan meistä ei itsessään voi tulla iankaikkiseen elämään Hänen luokseen. Emme mitenkään voi pelastaa itseämme – esimerkiksi ns. hyvillä teoilla, ei. Tarvitsemme pelastusta ulkopuoleltamme ja se tulee vain Herran Jeesuksen kautta – siitä, kun Hän meni ristille, ja maksoi uhrikuolemallaan syntiemme rangaistuksen – Hän teki sen, koska Hän rakastaa meitä. Jeesus on se Jumalan Karitsa, joka kantoi maailman synnin. Ilmestyskirjan 7. luvusta (j.10) luemme: Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta.

Millä tavalla saat tämän pelastuksen, jonka Jeesus on jo valmistanut? Vastaus löytyy Apostolien tekojen 16. luvussa (j. 31): Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi. Ota Herra Jeesus vastaan sydämeesi rukoilemalla Häntä tekemään niin – sanomalla Hänelle tahdon, kun Hän kysyy, tahdotko seurata Minua. Raamattu lupaa Johanneksen evankeliumissa, 1. luvussa (j 12): Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.

Tulee myös tehdä parannus. Jeesus sanoo Markuksen evankeliumin 1. luvussa: ”Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi”. Lyhyesti sanoen parannuksen tekeminen on sitä, että tulemme rukouksessa Jumalan eteen, tunnustamme Hänelle syntimme ja hylkäämme ne. 1. Johanneksen kirjeessä on sanat (j.1:9): Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Tämä parannuksen tekeminen ei ole vain kertatoimitus, vaan se kuuluu Jeesuksen uskovan vaellukseen koko ajallisen elämän ajan – mieluiten vaikka joka päivä – koska meistä kenestäkään ei tule synnitöntä tämän elämän aikana ja siksi tarvitsemme tätä parannusta.

Rukoilemme: Kiitos, Herra Jeesus siitä, että Sinä tulit täyttämään aivan kaiken, mitä tarvitaan pelastukseen. Auta heitä, jotka eivät vielä Sinua tunne, ottamaan Sinut vastaan. Auta meitä, jotka saamme armostasi jo olla Sinun omiasi, kestämään loppuun asti uskossa. Sinun olkoon kiitos ja kunnia ja ylistys aina ja iankaikkisesti! Amen.

Juha Leikas
28.01.2019